Bartolomeus namnsdagsfirande en dyr affär för skattebetalarna

Bartolomeus namnsdag har uppmärksammats på flera håll i landet, däribland Huddinge. Slutnotan förd  kalaset blev cirka 200 tusen kronor efter förra veckan då Bartolomeus begärde ytterligare 50 tusen till sitt firande.

När Bartolomeus firar sin namnsdag så sparas det inte på pompa och ståt. Den stora festen finansieras till stor del av skattepengar. Staten bidrar med hundratusentals kronor som är direkt kopplade till partyt, men partyts gäster bidrog också litet till finansieringen per presentkortsgivande.

Huddinge kommun ställer till med folkfest med start på morgonen den 24 augusti. Notan för morgonens arrangemang slutde på några hundralappar, men man räknar med att flera sponsorer, däribland ABF Huddinge ska gå in med pengar. Även Flemingsberg bidrar med pengar när man arrangerar en stor byfest i staden. En picknick blev också dyr.

Allra dyrast är renoveringen av Bartolomeus lägenhet som går lös på 40 tusen kronor. Lägenheten ska vara inflyttningsklart i kväll då Bartolomeus kommer hem efter sin dag på sysselsättningsfasens verksamhet.

Väggar har slagits ut och ett nytt kök och badrum byggs för att anpassa fastigheten till en vildsint ungkarl. En annan utgift var inköp av vegansk korv till Kaj och halalslaktat dito till Konon som helt plötsligt blivit frälst.

I år får Bartolomeus en engångssumma på några tusenlappar som ska täcka kostnaden för den delen av bröllopet som man anser vara en statsangelägenhet. Även under sommaren betalade man ut 500 kronor som ska användas till den stora festen.

Nu vill Bartolomeus få sitt apanage förhöjt igen.

*Bartolomeus heter egentligen någonting annat.

Kommentera