Barnen får lära sig självskanning när datakunskap står på schemat

Ynglingarna får lära sig hantering av självskanner i skolan. De får lära sig skanna streckkoder i mataffär för att kunna använda snabbkassor, rapporterar Metro.

Samtliga skolor har fått direktiv om att heldag borde avses till att lära ungarna om det nyanlända fenomenet ”Shop Express”. Utflykter våra journalister följt har gått till diverse mataffärer i Stockholmsförorterna.

Alla skolor ska ha data på schemat

Från och med i år skall alla skolor ha data på schemat, detta för att vi ska få framtida datasnillen att konkurrera med amerikaner, britter och indier som dominerar den utrikiska datascenen.

Lärare i data har fått en weekend på kursgård med föreläsningar om data, vilket kan ha varit till stor hjälp. Det menar flera ur lärarkåren.

Lärare Bo med skolklass

I torsdags var det då dags för medtag av skolklassen till ICA Supermarket, Kvarnbergsplan för lärare Bo. Hans högstadieklass var nöjda med undervisningen när dagen var över och i framtiden kan det vankas ännu mer avancerad teknologi på datalektionerna. Efter visiten vid betalstationen gjorde eleverna segergester. Alla fick diplom, trots flertalet incidenter.

-Ofta är det de underbara ungarna som får lära en inom detta område, säger han till Metro.’

Fyra utav tio

Skoleleverna får även lära sig att det är fel att snatta eller stjäla, även om det bara beror på lite socioekonomiska situationer. Fyra utav tio konsumenter utnyttjar denna nya teknik som självskanningen är, enligt statistiken och mycket tyder på att detta är framtiden

Kommentera