Intervju med Mello-aktuella samtalsmannen Navid Modiri (Hur kan vi-kändis)

I helgen avgörs den första deltävlingen av årets Melodifestival (den går av stapeln) och förväntningarna är omåttligt höga på alla inblandade män. Vi har pratat med programledaren och till lika så deltagaren i musikshowen Navid Modiri inför årets batalj på Moriska paviljongen i Malmö.

Melodifestivalsledaren har nyligen kommit hem från U.S.A. Vi önskade få ett samtal om lustgas i en förskolemiljö om hur vi kan mötas med Hur kan vi-mannen men det var ett förslag han röt ifrån av.

-Gjorde inte Skavlan en intervju med Jordan B. Petersen på lustgas? Så gjort, säger Navid när vi berättar om planen.

För att locka fram blyga Navid Modiri till vår intervjupall hade vi givit honom ett löfte om godis. Över telefon sa vår reporter Bengt att vi köpt in svenskt godis att ge honom, precis som när han förgäves försökte locka fram en medioker amerikans komiker över nyår. I telefonen väste Navid tillbaka att det är “rasistiskt” och att han “kräver persiskt godis”. Vår reporter igen:

-Vi skickar baklava, bulgur och en hink med Kajs saffranssås med posten. Nu börjar intervjun.

-Baklava och bulgur? Really? Do your research.

-Kaj vrålar att “nougaten heter gaz, dummer” åt mig. Vi har även sharonfrukt och curry om det skulle falla dig i smaken, Navid.

-Gaz. Nu börjar vi snacka. Hälsa Kaj.

Modiri kryper nu fram till presskonferensen. På assietten finns den godaste iranska gaz-pudding huset kunde erbjuda, allt för att han ska klara sin uppladdning inför “melfest”. Färgen är vit och grön-aktig Nu till intervjun:

-Vad tänkte du när du tillfrågades om att intervjuas till vår skoltidning Kuriosakuriren?

-Jag tänkte att det här kan bli kul och att jag egentligen inte har tid.

Att leda Sveriges största direktsända teveunderhållning kräver mycket tid och men han tar sig ändå tid att möta den samlade pressen inför premiären. Det har hörts rykten om att ett nytt danslag i minimala dräkter ska förföra publiken under lördagens fest samt att han ska framföra fjolårets vinnare Popular på tuta (intrument). Stressen rinner runt i cirklar i ansiktet på honom. Vår intervjuargrabb tar sig i kragen och tar därefter sats:

-Då går vi direkt på snabbfrågorna. Vilket är ditt totemdjur?

-Sengångare.

-Var får du alla pengar ifrån (inspelningsutrustning, stol, hon som syns i bakgrunden etc.)?

Konfektyr i form av iransk gaz, nougat insmetad på huden.

-Crowdfunding (reds. anm. brittiskt uttryck som betyder folksamling som röstar med den nya appen).

-Vore det coolt att smälta ner gaz och smeta in sig som ett performance?

-Ja.

När vi frågar honom vad han tror det blir för vinnande bidrag av schlagerföreställningen på Moriskan, BWO, Dolly Style, Bedårande barn eller årets svensk-mannen, undviker Navid att svara.

Intervjun avslutar vi med frågan som Navid avslutar sina podcast-program med. Vet du någon gäst vi borde bjuda in?

-David Lindgren (tidigare programledare för schlagern).


Om Melodifestivalen 2020

Årets Hur kan vi-schagerföreställning är det tredje Hur kan vi Live i ordningen, alltså treårsjubileum, vilket uppmärksammas med ytterligare buller och bång än åren innan. Flera stora popakter tävlar i semifinaler där de manglas fram och tillbaka. Bland annat Alexander Bard ska göra solo-comeback efter hitten med låten om fiskskålen för att sedan slås samman med BWO i andra veckan då de ska sjunga Temple of love och sen ska Alexander ryta ut sitt hat över Descartes till en publik som inte vet vem han är. Priset till årets svenskaste artist kommer gå till den som får högst applåder av den 300 män stora publiken. Green room-samtalen ska vara utmanande och behandla det kvävda samtalsklimatet som finns bakom scenen där tystnad premieras. Människor på den politiska vänsterflanken har bjudits in men avböjt medverkan.

Konferencier för festligheterna är Navid som också har varit sångare vid Wallmans salonger, mellan inspelningarna av det utskällda UR-programmet “Diktatorn”. Han har en färgstark personlighet och lyssnar bra, vilket är optimalt för en musiktävling. Han har beskrivits som trygga, urhärlig och så fantastiskt barmhärtig i allt han gör, från “hyllade” UR-program till hyllade poddar.

Vi ska skicka dit vår prao-reporter. Konfektyr kommer i brev till vår intervjuperson.

Kommentera